Вітаю! Колег, здобувачів освіти та їх батьків на сторінках блогу "У вирі металу, електрики, послуг":)
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

четвер, 6 лютого 2020 р.

Зірка Сварога

  Великі очікування – ключ до всього. Сем Уолтон, засновник Walmart.
 Учасників круглого столу для педагогічних працівників немасових професій ПТНЗ Херсонської області  «Оновлення змісту навчання шляхом впровадження освітніх стандартів на компетентнісній основі»  вразив своєю майстерністю досвідчений майстер виробничого навчання з професії «Коваль ручного кування» – Воробчук В.М., який організував ковальський воркаут «Мистецтво на мур». Продукт цього мистецького заходу – «Зірка Сварога».











 Ідея презентованого виробу має витоки зі слов’янської міфологогії, за якою Сварог є небесним ковалем, що викував Світ, покровителем ковальства та ковалів, а також опікуном ремесла, який населив Землю різними істотами, створив перших людей, став покровителем шлюбу та родини.Він є винахідником плугу та жорен, він же навчив людей молоти зерно та пекти хліб. Володіє епітетом прекраснорукий, тобто Бог-митець. До речі, саме від цього образу походить український вислів «золоті руки», яким позначають майстрів якоїсь справи.
 З ім’ям цього Бога нерозривно пов’язані такий магічний символ, як «хрест Сварога». Графічне втілення даного правила – поєднання чоловічого і жіночого хрестів дає потужний обережний символ – восьмиконечную зірку з дев’ятою, головною, точкою в центрі. Сила амулета зосереджена саме в його приналежності до цифри дев’ять, яка здавна вважалася числом Бога.
 Таким чином, презентований виріб – зірка може бути не тільки гарною прикрасою на фасаді будь-якої споруди (мурі), а й служитиме оберегом, символом захисту людей, втіленням життєдайної сили, символом зростання, добробуту і гараздів, що дарує щастя і задоволення.
 Підсумовуючи результати круглого столу, можна з упевненістю констатувати, що нині йде активний пошук нової моделі освіти. Виникає необхідність зміни її стратегічних завдань та перестановки акцентів. Нова програма професійної освіти розглядає орієнтацію на інтереси особи, на становлення її ерудиції, розвитку самостійності у здобутті знань, тобто на компетентнісний підхід до освіти.
 Сьогодення, в умовах жорсткої конкуренції, диктує нам свої вимоги – за короткий термін «створити» професійного, конкурентоспроможного, компетентного робітника. А якість підготовки здобувачів освіти на компетентнісній основі залежить від розуміння педагогів вимог сучасного ринку праці до кваліфікованих робітників, а також їх здатності до нових форм, методів та способів навчання, вміння постійно оновлюватись та відповідати потребам сучасності, перебувати у стані постійного навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обернений зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *