«Вміла готувати, та не вміла подавати»,– цей мудрий народний вислів ніяким чином не стосується учнів Новокаховського професійного електротехнічного ліцею, які здобувають професію «Бармен. Офіціант».
Майстром виробничого навчання Бурмак Лілією Дмитрівною з учнями ІІ курсу проведено показовий урок з виробничого навчання за темою «Особливості організації і обслуговування бенкету-фуршету», під час якого учні набули не тільки теоретичних знань про сервірування та оформлення фуршетного столу, поглибили набуті знання з обслуговування різних видів бенкетів, а й набули необхідних професійних компетенцій.
Урок проведено на високому методичному рівні. Майстром застосовано переважно активні форми роботи з учнями, медіаресурси, презентаційні матеріали та ігрові методи роботи сприяли захоплюючо-цікавому процесу навчання та міцному засвоєнню знань учнями.
Естетика, презентабельність, знання етикетних норм, бездоганні манери та кваліфікованість – головні принципи бармена та офіціанта – людини, яка покликана дарувати людям гарний настрій – ось на чому наголошує Лілія Дмитрівна під час своїх занять.
Впевнені, що наші учні – майбутні висококваліфіковані, професійні, а головне – конкурентоспроможні працівники, а двері нашого навчального закладу завжди гостинно відкриті для всіх охочих навчатися цій сучасній, престижній та стовідсотково затребуваній професії
До речі, сама назва слова «бенкет» походить від французького «а-ля фуршет», що означає «на виделку», отож основним прибором банкету є виделка.
Немає коментарів:
Дописати коментар