Професія офіціанта, бармена – мистецтво, яке допомагає зробити прийом їжі естетичним дійством.
«Ми максимально наближаємо дітей до реальних умов праці, тому що зараз всі підприємства ресторанного господарства переходять на автоматизовану систему ведення справ, тобто офіціант не записує замовлення клієнта на папері, а замовляє страву на спеціальному обладнанні. Ми вивчаємо усі форми, методи обслуговування, розглядаємо всі напрямками ресторанного господарства, діти вивчають правила етикету. Після набуття всіх навичок і знань наші випускники затребувані на ринку праці», - розповіла Лілія Бурмак, майстер виробничого навчання з професії «Офіціант. Бармен».
Навички обслуговування та сервіровки столів учнів Новокаховського ліцею змогли оцінити гості минулорічного Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти». Не вперше ліцею довіряють представити гостинність і доброзичливість Нової Каховки.
«Враження про ресторан чи кав’ярню залежить від офіціанта, чи був він ввічливим, ненав’язливим, чи «відчував» свого клієнта. Я знаю, що це моє, це моя професія», - переконана учениця І курсу професії «Офіціант. Бармен» Марія Журавель.
Для випускників 11 класів термін навчання становить 1 рік 20 тижнів. По закінченні учні отримують спеціальність «Офіціант. Бармен» IV розряду».
Немає коментарів:
Дописати коментар