Вітаю! Колег, здобувачів освіти та їх батьків на сторінках блогу "У вирі металу, електрики, послуг":)
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

неділя, 14 червня 2020 р.

Електрогазозварник. Коваль ручного кування

Як молоді обрати конкурентну професію?
 Варто лише поглянути навкруги, скільки навколо нас виробів, з’єднаних з металу, щоб зрозуміти, яке значення для суспільства має ця професія. Якщо вилучити їхню роботу, то сучасний світ розійшовся б по швах. Ці фахівці володіють магією: з’єднують два шматка металу докупи електродуговим чи газовим зварюванням. Професіонали-електрогазозварники затребувані у всіх галузях економіки. І перші свої кроки в професії вони роблять вже під час навчання у закладах профтехосвіти. Учні Новокаховського професійного електротехнічного ліцею здобувають теоретичні знання з професії «електрогазозварювання» в аудиторіях, обладнаних тренажером зварника. А всі практичні навички отримують під наглядом майстра на електрогазозварювальному полігоні.

«За сприяння облдержадміністрації було закуплено обладнання: два тренажери зварника, плазмоліз, напівавтомати з подачею проволоки. Один з тренажерів встановлений у слюсарній майстерні, де ми будь-якої пори року можемо працювати на ньому. Це дає можливість нашим учням ефективно використовувати свій час і набувати виробничих навичок під час навчання у ліцеї», - розповів майстер виробничого навчання з професії «електрогазозварювання, коваль ручного кування»  Анатолій Матяш.
В учнів, що опановують професію коваля, два незмінні протягом сотень років головні інструменти – молот і ковадло. Ковалі ручного кування створюють малі архітектурні форми, частини екстер’єру і інтер’єру будинків і територій.  Вчать одному з небагатьох «живих» ремесел у Новокаховському професійному електротехнічному ліцеї.
«Здобувачі освіти вчаться ковальській справі, по закінченні ліцею отримують кваліфікацію «коваль ручного кування ІІ розряду». Це майстер з механічної та термічної обробки металу, який володіє технологією кування, знає особливості металу і створює високохудожні ковані вироби», - сказав Анатолій Матяш. 
Ковані вироби учнів електротехнічного ліцею прикрашають будинки і парки Нової Каховки й інших сіл і міст. Важко уявити собі щось більш надійніше, аніж металеві ворота, решітки, сходи, огорожі. Поєднання міцності і естетики повернуло популярність професії коваля. Фахівці затребувані у металургійній, суднобудівній галузях, на будівництві та сільському господарстві. Професіональні ковалі ручного кування можуть відкрити власну справу. Новокаховський професійний електротехнічний ліцей запрошує на навчання випускників 9-11 класів і відкриває перед ними усі можливості для здобуття популярної професії, яка оцінюється достойною заробітною платою.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Обернений зв'язок

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *